Община Пловдив ще пусне 9 обществени поръчки  за 37 млн.

...
Община Пловдив ще пусне 9 обществени поръчки  за 37 млн.
Коментари Харесай

Община Пловдив пуска поръчки за 37 млн. лева за ремонт на училища с евросредства

Община Пловдив ще пусне 9 публични поръчки  за 37 млн. лв. за реорганизация на учебни заведения и съпътстващата инфраструктура. В профила на купувача към този момент са забележими пет от поръчките, като четири от тях са на инженеринг. Те са реконструкцията на ОУ „ Яне Сандански “ за 3,1 млн. лв. без Данък добавена стойност, ОУ „ Димитър Талев ” за 3,5 млн. лв., ОУ „ Райна Княгиня ” за 3,5 млн.лева и  ОУ „ Тодор Каблешков ” за 1,2 млн. лв.. Петата поръчка е за реконструкцията на ОУ „ Елин Пелин ” за 3,8 млн. лв., където има утвърден капиталов план.
Прочетете още
Очаква се в близките  дни процедури да бъдат пуснати още за СУ „ Св. Патриарх Евтимий “, СУ Пейо Кр. Яворов ", ОУ " Екзарх Антим I " и НУ „ Климент Охридски “.

Стойността на целия план е за 37 млн. лв., като 33 млн. лв. би трябвало да дойдат от Плана за възобновяване и резистентност, а остатъка от 4 млн. лв. е от лично финансиране.

Все още обаче не е ясно дали и 9-те учебни заведения ще бъдат утвърдени за финансиране през европейските  фондове. Зам.-кметът по обучение Стефан Стоянов изясни, че се чака окончателния лист на утвърдените обекти  за реорганизация.

От Управляващия орган и министерството обаче са поискали общините да проведат съответните публични поръчки, като те ще бъдат заложени без обезпечено финансиране. Така учебните заведения, които получат утвърждение за реорганизация, могат да я стартират, в случай че има определена компания.

В обществените  поръчки е залегнало осъществяване на комплекс от ограничения за енергийна успеваемост, главен ремонт, реорганизация и преустрояване на постройките, както и вложения в съоръжение и обзавеждане на учебните здания, за основаване на съвременна обучителна среда. Предвижда се ремонтите да се  организират при непрекъсването на образователния развой в школата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР